Een van de nieuwste trends die we steeds meer terugvinden in het interieur, is de PVC visgraatvloer. Vroeger zagen we dit al wel eens voorbijkomen. Echter was het toen erg duur om een vloer in een visgraatpatroon te laten leggen, omdat dit werd gedaan met kostbare houten vloeren. Zoals je wellicht al weet, zijn houten vloeren erg duur en veel lastiger te onderhouden dan PVC vloeren. Met een visgraatpatroon moeten de planken ook op een specifieke manier gezaagd worden en dat is vaak nog prijziger.

De voordelen van PVC vloeren

Vandaar dat we nu steeds vaker een PVC visgraatvloer zien. PVC is namelijk erg makkelijk te onderhouden. Daarnaast heeft het een luxe, moderne uitstraling dat past bij ieder interieur. PVC is relatief goedkoop, waardoor het produceren makkelijker is. Hierdoor heb je de keuze uit veel soorten en kleuren. Soms is er zoveel keuze, dat je even niet weet waar je voor moet gaan. Geen zorgen, je kunt stalen aanvragen van verschillende vloeren om ze in het echt te bekijken en te vergelijken. Wellicht komt een kleur net wat mooier uit in jouw woning dan een andere, dus dan is het fijn als je het in jouw eigen interieur kunt bekijken.

Een tip voor het leggen van visgraatvloeren, is dat het de ruimte een stuk groter kan laten lijken. Wil je de aandacht vooral gevestigd hebben op de lengte van de ruimte? Dan is het aan te raden om de vloer met de punten omhoog te leggen, in de richting van de lengte.