De zomer is in aantocht en dat betekent dat we de tuin weer in gaan. Bij The Blooming Company bieden we veel verschillende soorten zomerbloeiers aan zodat jouw tuin volop bloeit en groeit deze zomer. Met lelie bollen voeg je nog een belangrijke eigenschap toe aan je zomertuin, namelijk een heerlijke zoete geur. Lelies groeien vanuit een bol die makkelijk te planten is en daarnaast erg onderhoudsvriendelijk. De bollen zijn namelijk winterhard dus je plant deze slechts één keer en de bloemen keren daarna jaarlijks terug. Daarnaast vermeerderen de bollen zich jaarlijks waardoor de bloemenpracht jaarlijks toeneemt. Dat noemen we bij The Blooming Company: waar voor je geld krijgen, één keer planten en elk jaar genieten.

Lelie bollen planten

Lelies zijn echt zonaanbidders, maar houden de voeten graag koel. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Daarnaast wordt elke order van The Blooming Company thuisbezorgd met een uitgebreide plant en verzorgingsinstructie, dus samen behalen we zeker het gewenste bloeiende eindresultaat. Om te beginnen staan lelies het liefst in een goed doorlatende bodem, dit betekend eigenlijk dat wanneer we een flinke regenbui hebben gehad, het water goed wegloopt in de bodem en er geen plas water blijft staan. Heb je geen goed doorlatende bodem dan kun je de bodem hierop voorbereiden. Wanneer je een erg zware bodem hebt die weinig water opneemt, adviseren we om de tuinaarde te mixen met zand en turf. Dit zorgt er namelijk voor dat de aarde luchtiger wordt en daardoor voert deze meer water af. Wanneer de lelie bollen te vochtig staan kunnen deze gaan schimmelen. Zoals gezegd houden lelies van de zon, kies dus een zonnig hoekje uit in de tuin. Om de voeten koel te houden worden de bollen diep geplant, de bollen worden afgedekt met minimaal 10 cm aarde, maar dit mag ook gerust 15cm zijn. Om te voorkomen dat de aarde snel opwarmt adviseren we van The Blooming Company om de aarde af te dekken met bijvoorbeeld een laagje mulch of houtsnippers. Zo blijft de aarde bij de warme zomerse temperaturen lekker koel en zal er ook minder vocht verdampen.

Lelies als snijbloem

Een fijne bijkomstigheid van het planten van lelie bollen is dat je er zowel in de tuin als binnenshuis plezier van hebt, het is namelijk een goede snijbloem. De geur kan vrij intensief zijn in de woonkamer, dus knip niet te veel bloemen weg, slechts een enkele steel zal al een heerlijke zoete geur verspreiden. The Blooming Company adviseert klanten altijd om de gele meeldraden te verwijderen wanneer je de bloemen afsnijd voor in een vaas. De gele stuifmeel op de meeldraden kunnen namelijk voor vlekken zorgen die erg moeilijk uit kleding te verwijderen is. Een andere optie is om de meeldraden in te spuiten met een beetje haarlak, zo blijft het stuifmeel op zijn plaats en voorkom je vlekken.

Lelie bollen zijn het gehele jaar door te verkrijgen bij The Blooming Company, in veel verschillende kleuren en maten.