Wat doen die Dj’s eigenlijk tijdens deze Corona tijden? Geen festival of feest te bekennen die op grote schaal worden gegeven. Grote festivals als de Songkran festival zijn helaas niet doorgegaan. Dat betekent dat er geen muziek was dus ook geen DJ. De belangrijke vraag is dan ‘wat doen Dj’s op dit moment?’. 

Ondanks dat de agenda van meerdere Dj’s vol stonden met optreden voor zomer 2020. Zijn deze geplande optredens helaas niet door gegaan, of althans 90% van de optredens zijn geannuleerd. Hier en daar zijn er kleine ‘corona proof’ optredens waarbij artiesten toch kunnen optreden. De grootste inkomstenbron van Dj’s komen natuurlijk van optredens. Als dit niet mogelijk is dan zullen zij moeten kijken naar andere mogelijkheden. 

De meeste Dj’s hebben zich ontwikkeld tot muziekproducers. Dit houdt in dat zij ook nummers produceren voor artiesten. Een muziekproducer ontvangt een percentage van het uitgebrachte nummer. Door streamingdiensten als YouTube, Spotify en Tidal ontvangen artiesten een bedrag per stream (aantal keren dat het nummer wordt afgespeeld). Vanwege de quarantaine zitten veel Dj’s thuis en werken zij veel meer aan hun muziek. Hierdoor kunnen zij meer muziek uitbrengen en alsnog een inkomen hebben (dit is minder vergeleken met een optreden dat zij geven). 

Wat kan je het beste doen tijdens de Corona als Dj? 

Zorg dat er een ‘corona proof’ optreden gegeven wordt waarbij het publiek 1,5 meter afstand houdt en op hun plaats zit. Dit zal er gek uit zien, maar de drang naar een optreden is groot bij muziekliefhebbers of festivalgangers. 

Omdat je ook meer dan genoeg tijd hebt voor je muziek is het handig om zoveel mogelijk muziek uit te brengen. Dit zal je fans interesseren en uiteraard wat extra geld opleveren om de coronatijd door te komen. 

dj inhuren